Magazin > Odnosi in prosti čas
6078 ogledov

To je značilnost, ki si jo delijo najsrečnejši pari

Ljubezen
V čem je skrivnost srečne in dolgotrajne veze? Nekateri trdijo, da je to komunikacija, drugi prisegajo na seks. A pravi odgovor se skriva nekje drugje.

Nedavna študija Johna Helliwella, v kateri je sodelovalo več tisoč parov, je pokazala, da skrivnost dolgotrajnih vez ni v dobri komunikaciji ali izobilju spolnih užitkov, pač pa je najpomembnejši faktor ta, da je partner tudi vaš najboljši prijatelj. Raziskava je prav tako pokazala, da so pari, ki so najboljši prijatelji in le živijo skupaj, enako srečni kot tisti, ki so poročeni in zakonca vidijo kot svojega najboljšega prijatelja. Zakon, v nasprotju s splošnim prepričanjem, torej ni indikator partnerske sreče, pač pa dejstvo, da na svojega partnerja najprej gledate kot na svojega najboljšega prijatelja, šele nato ljubimca. 

Zakaj je prijateljstvo v vezah tako pomembno?

Čeprav nekateri pravijo, da prijateljstva in romance ni dobro mešati, znanost pravi drugače. Ljudje, ki v svojem partnerju vidijo najboljšega prijatelja, so bolj srečni od tistih, ki s svojim partnerjem ne gojijo prijateljskega odnosa. Zaupanje in razumevanje, ki so temelj dobrega prijateljstva, sta tudi ključni sestavini srečnih in dolgotrajnih vez. 

Kaj torej prijateljstvo sploh pomeni in zakaj je ključnega pomena za zdrav odnos? Trik je v obojestranskem dajanju, sprejemanju, spoštovanju in zadovoljstvu. Dobro prijateljstvo je namreč vedno dvosmerna cesta in dejstvo, da skupaj slavita dobre čase, hkrati pa si ob strani stojita v slabih, je neprecenljivo. Ko prijateljstvo nadvlada romantično vezo, takrat lahko osebi popolnoma zaupamo in se ji predamo. 

Ne pozabite, da je ključ do uspešnega in srečnega zakona ali veze ravno to, da ste svojemu partnerju dober prijatelj. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice