Zaplešite zadnji deviški ples smrti

Foto: Kinodvor
Foto: Kinodvor
Na filmskem platnu Kinodvora bodo le še danes ob 16.15 predvajali zgodbo o dveh bratih - plesalcih z naslovom Deviški ples smrti (The Maiden Danced to Death).
Oglej si celoten članek

Steve (Endre Hules), nekdaj plesalec, zdaj impresarij, obišče rodno Madžarsko, ki jo je prisilno zapustil pred 20 leti. Edino, kar se tam ni spremenilo, je njegov brat Gyula (László Zsolt), ki še vedno nastopa s staro plesno skupino in se spopada s finančno stisko. Poročen je z Mari (Bea Melkvi), bivšo Stevovo ljubeznijo, ki brata nagovori, naj združita moči v skupnem projektu, plesni predstavi po stari madžarski baladi. A deviški ples smrti je ples na rezilu britvice.

Deviški ples smrti je zgodba o dveh bratih – plesalcih – v postkomunistični Madžarski. Eden je dušo prodal kapitalizmu, drugi Partiji. Po dvajsetih letih se znova srečata in razplamti se romantična drama, prežeta s folkloro in strastna kot argentinski tango.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.