Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Zaplešite zadnji deviški ples smrti

Deviški ples smrti Kinodvor
Na filmskem platnu Kinodvora bodo le še danes ob 16.15 predvajali zgodbo o dveh bratih - plesalcih z naslovom Deviški ples smrti (The Maiden Danced to Death).

Steve (Endre Hules), nekdaj plesalec, zdaj impresarij, obišče rodno Madžarsko, ki jo je prisilno zapustil pred 20 leti. Edino, kar se tam ni spremenilo, je njegov brat Gyula (László Zsolt), ki še vedno nastopa s staro plesno skupino in se spopada s finančno stisko. Poročen je z Mari (Bea Melkvi), bivšo Stevovo ljubeznijo, ki brata nagovori, naj združita moči v skupnem projektu, plesni predstavi po stari madžarski baladi. A deviški ples smrti je ples na rezilu britvice.

Deviški ples smrti je zgodba o dveh bratih – plesalcih – v postkomunistični Madžarski. Eden je dušo prodal kapitalizmu, drugi Partiji. Po dvajsetih letih se znova srečata in razplamti se romantična drama, prežeta s folkloro in strastna kot argentinski tango.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.