Zaradi smrti hrvaške legende članom Novih fosilov ne bo treba na sodišče

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Sodišče je ustavilo postopek.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Zagrebu je ustavilo postopek, ki ga je nedavno umrli Rajko Dujmić sprožil zoper tri člane Novih fosilov, in sicer zaradi uporabe imena te glasbene skupine oziroma zaradi prepovedi vseh postopkov, pri katerih se kršijo pravice imetnika znamke.

Dujmić, nekdanji vodja skupine Novi fosili, je tožbo vložil proti Sanji Doležal, Vladimirju Kočišu Zecu in Marinku Colnagu. 14. oktobra bi morala biti prva obravnava, a je sodišče postopek po Dujmićevi smrti ustavilo. 

Magazin Vdova hrvaške legende podpira napad: "Večino je lahko sram"

"Sanja, Marinko in Zec so se ne glede na začasni ukrep, ki ga je leta 2016 izdalo trgovsko sodišče in velja do pravnomočnosti sodbe, povezane s kršitvijo pravice do uporabe imena Novi fosili, 14. februarja 2020 v Splitu pojavili pod imenom Novi fosili,“ je takrat na Facebooku zapisala Snježana Dujmić, žena nedavno preminulega Rajka in dodala: "Rajko bo za vse dosedanje nastope kot četrti član glasbene zasedbe zahteval svoj delež. Rajkov odvetnik je predlagal, da lahko ime uporabljajo ob plačilu nadomestila od koncertov kot četrtega člana zasedbe, s čimer se Sanja, Zec in Marinko niso strinjali.“
 
Sanja se je na ta zapis odzvala z besedami, da ne razume, zakaj so potrebni ti napadi. "Na plakatu je lepo pisalo, da nastopamo kot Sanja, Marinko in Zec. In da, piše tudi, da izvajamo samo pesmi skupine Novi fosili. Rajnko nam ne more prepovedati koncertov in prepevanja pesmi.  Rajko je avtor glasbo, avtor besedil nam ni ničesar prepovedal, tako da nam tudi Rajko ne more,“ je še dejala.

Oglejte si prvi del šova JOONGLAA STAR in spoznajte nove slovenske zvezde!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.