Zaradi spodnjic toži Google

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Neka Japonka, ki noče biti imenovana, toži internetno podjetje Google za približno 5.300 evrov, ker je ta na njihovi spletni aplikaciji Street View prikazal njeno spodnje perilo.
Oglej si celoten članek

Za tožbo se je Japonka odločila, ker trdi, da ji je Google s prikazovanjem njenega spodnjega perila povzročil psihične bolečine in stres. Med zaslišanjem na sodišču je še dodala, da je "močno zaskrbljena, da ne bo postala tarča seksualnega nasilja". Prav tako naj bi se bala, da so jo ves čas na skrivaj tudi snemali.

 

"Njihovo dejanje me je stalo službe, prisiljena pa sem bila tudi zamenjati stanovanje. Razumela bi, če bi šlo za sliko zunaj stanovanja, a prikazovanje nečesa, kar je v notranjosti stanovanja, je nekaj povsem drugega. To ni prav."

 

Oškodovanka, ki trpi za obsesivno-kompulzivno motnjo, je še dodala, da se je njeno stanje še poslabšalo, ko je na Street Viewu zagledala svoje spodnjice, medtem ko je na spletni aplikaciji iskala svoje stanovanje. Nekaj dni kasneje so jo odpustili iz bolnišnice, v kateri je bila zaposlena, morala pa se je tudi preseliti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.