Magazin > Bizarno
23 ogledov

Zaradi spodnjic toži Google

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Neka Japonka, ki noče biti imenovana, toži internetno podjetje Google za približno 5.300 evrov, ker je ta na njihovi spletni aplikaciji Street View prikazal njeno spodnje perilo.

Za tožbo se je Japonka odločila, ker trdi, da ji je Google s prikazovanjem njenega spodnjega perila povzročil psihične bolečine in stres. Med zaslišanjem na sodišču je še dodala, da je "močno zaskrbljena, da ne bo postala tarča seksualnega nasilja". Prav tako naj bi se bala, da so jo ves čas na skrivaj tudi snemali.

 

"Njihovo dejanje me je stalo službe, prisiljena pa sem bila tudi zamenjati stanovanje. Razumela bi, če bi šlo za sliko zunaj stanovanja, a prikazovanje nečesa, kar je v notranjosti stanovanja, je nekaj povsem drugega. To ni prav."

 

Oškodovanka, ki trpi za obsesivno-kompulzivno motnjo, je še dodala, da se je njeno stanje še poslabšalo, ko je na Street Viewu zagledala svoje spodnjice, medtem ko je na spletni aplikaciji iskala svoje stanovanje. Nekaj dni kasneje so jo odpustili iz bolnišnice, v kateri je bila zaposlena, morala pa se je tudi preseliti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.