Zato je priporočljivo pojesti čim več lubenice

Foto: Shutterstock lubenica
Ne samo, da je odlična za odžejanje …
Oglej si celoten članek

Hidratacija: Lubenica je kar 92 odstotkov vode. Torej? V najbolj vročih dneh sežite po lubenici, če se vam ne pije voda ali sokovi. Je odlična osvežitev za na plažo.

Vsebuje odlične hranilne snovi: Od sadja ima lubenica najmanj kalorij. 150 gramov lubenice vsebuje samo 46 kalorij, hkrati pa je polna vitaminov C, A, B1, B5 in B6.

Magazin Znate kupiti sladko lubenico?

Preprečuje nastanek raka: Likopen je tisti, ki je odličen v boju proti nastanku rakavih celic. Uganete? Lubenica vsebuje veliko likopena.

Pomaga zdravju srca: Tudi tu je likopen tisti, ki je heroj zgodbe. Ta zmanjšuje holesterol in krvni tlak.

Blaži vnetje mišic: Po napornem treningu pojejte nekaj kosov lubenice namesto magnezija, ki je dober za vnetje mišic. Tudi tu je ključni likopen.

Odlična za kožo in lase: Vitamin A in C sta tista, ki skrbita za zdravje kože in las. Vitamin C pomaga pri proizvodnji kolagena v telesu, vitamin A pa pomaga pri nastanku novih celic.

Pomaga pri prebavi: No, vsekakor je za prebavo dobro, če smo hidrirani, zato je tudi lubenica tista, ki je zelo pomembna za zdravo prebavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.