Magazin > Odnosi in prosti čas
1683 ogledov

Znate kupiti sladko lubenico?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Tako boste v trgovini kupili lubenico, ki bo zagotovo sočna in sladka.

Rumene lise

Bodite pozorni na rumene lise, ki jih ima na spodnjem delu. Večji in temnejši kot je rumeni 'madež', bolje je. Madež nastane na mestu, kjer je bila v stiku z zemljo. Izberite lubenico, katere madež je izrazito rumen, tistih z belim madežem se izogibajte.

Mreža

Prav tako spodaj, tam kjer je rumen madež, bodite pozorni na sive 'mreže'. Več kot je sivih razpredenih mrežic, podobnih odrgninam ali pajkovi mreži, bolje je. To nakazuje, da je lubenico oprašilo veliko čebel.

Majhne in okrogle

Lubenice, ki so velike in podolgovate, naj bi bile moškega spola. Majhne in okroge pa ženskega spola. Katera je bolj sladka? Tista, ki je manjša in bolj okrogla.

Kakšen je pecelj?

Če je pecelj posušen, pomeni, da je lubenica zrela. Če pa je še vedno zelen in svež, pomeni, da so lubenico prehitro obrali in še ni popolnoma zrela.

Zvok lubenice

Zagotovo ste že kdaj videli koga, ki trka po lubenicah v trgovini. Že ve, kaj dela. Ko potrkate po lubenici, mora ta zadoneti. Tako boste vedeli, da je zrela. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.