Zato moški nočejo vprašati za pot

Foto: Profimedia
Raje se vozijo v krogu, kot da bi nekoga prosili za napotke. Zakaj?
Oglej si celoten članek

Moški in ženska se odpravita v neznan kraj in se izgubita. Ženska predlaga, da se ustavita in vprašata za pot, a se moški tega brani kot hudič križa. Čeprav nimajo pojma, kje so in kam morajo iti, si nočejo priznati, da so se izgubili. Raziskava, ki so jo izvedli pred leti, je pokazala, da moški v povprečju počakajo 20 minut, preden prosijo za pomoč, medtem ko ženska to stori po približno 10 minutah.

Zakaj takšna razlika? Kalifornijski tehnološki inštitut je izvedel raziskavo, ki je pokazala, da moški slepo verujejo svojim instinktom. V omenjeni situaciji se moškim zaradi povečane ravni testosterona zmanjša zmožnost kognitivne refleksije, zato bodo preslišali glas razuma in se preveč zanašali na šesti čut, ki pa ni nezmotljiv. Zaradi testosterona so tudi bolj samozavestni, kar še dodatno zamegli um.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.