Zavarovanje preverite z mobilnikom

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Stanje svojega osnovnega ali dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko od zdaj preverite tudi prek mobilnega telefona s poslanim SMS.
Oglej si celoten članek

Nova storitev je skupni projekt Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in zavarovalnic.

Vse informacije v sporočilu

Storitev je zelo preprosta za uporabo in deluje tako, da na številko 031 771 009 pošljete SMS s ključno besedo ZZ, ki ji brez presledka sledi devetmestna ZZZS-številka osebe. To je številka, ki je na kartici zdravstvenega zavarovanja na sprednji desni strani nad imenom zavarovanca. Čez nekaj trenutkov boste dobili SMS s podatki, ki jih potrebujete. Za poslano sporočilo boste odšteli toliko, kolikor po ceniku svojega mobilnega operaterja odštejete za vsak SMS, povratno sporočilo pa boste prejeli brezplačno. Več na Zzzs.si.

Obvestilo o napaki

Če povratni SMS vsebuje obvestilo o vsebinski napaki, pomeni, da ste v poslanem sporočilu pri tipkanju naredili napako, na primer napačno vtipkali ZZZS-številko osebe. Če piše, da je napaka tehnične narave, pozneje poskusite znova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.