Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Zavarovanje preverite z mobilnikom

Kartica zdravstvenega zavarovanja. Dejan Mijović
Stanje svojega osnovnega ali dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko od zdaj preverite tudi prek mobilnega telefona s poslanim SMS.

Nova storitev je skupni projekt Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in zavarovalnic.

Vse informacije v sporočilu

Storitev je zelo preprosta za uporabo in deluje tako, da na številko 031 771 009 pošljete SMS s ključno besedo ZZ, ki ji brez presledka sledi devetmestna ZZZS-številka osebe. To je številka, ki je na kartici zdravstvenega zavarovanja na sprednji desni strani nad imenom zavarovanca. Čez nekaj trenutkov boste dobili SMS s podatki, ki jih potrebujete. Za poslano sporočilo boste odšteli toliko, kolikor po ceniku svojega mobilnega operaterja odštejete za vsak SMS, povratno sporočilo pa boste prejeli brezplačno. Več na Zzzs.si.

Obvestilo o napaki

Če povratni SMS vsebuje obvestilo o vsebinski napaki, pomeni, da ste v poslanem sporočilu pri tipkanju naredili napako, na primer napačno vtipkali ZZZS-številko osebe. Če piše, da je napaka tehnične narave, pozneje poskusite znova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.