Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

O virusih je treba govoriti

najstnica_crop Žurnal24 main
Slovenski mladostniki ozaveščeni o virusu HIV, manj pa o hepatitisu.

Ozaveščenost. Mladi so pri nas zelo dobro informirani predvsem o prenosu okužbe s HIV, nekoliko manj pa o okužbi s hepatitisoma B in C, je pokazala raziskava, ki so jo izvedli v pravkar končanem mednarodnem evropskem projektu ozaveščanja H-Cube, ki ga sofinancirata Evropska komisija - EAHC in Ministrstvo za zdravje RS.

Ozaveščanje na daljavo

"Mladi tovrstne informacije dobijo predvsem na spletu," pojasnjuje Miran Šolinc, vodja HIV- in SPO-preventive pri Društvu Škuc. Eden izmed ciljev projekta H-Cube je zato vzpostavitev e-učne platforme za mlade, starše, učitelje in strokovnjake s področij zdravstva in sociale, ki delajo z mladimi. "Težava pri ozaveščanju mladih je tudi, da se ob pogovoru o spolnosti in spolno prenosljivih okužbah nelagodno počutijo tudi odrasli," pravi Šolinc. Pri tem, kako pristopiti do mladostnikov in se z njimi pogovarjati o teh temah, vam bo spletna stran v veliko pomoč. Več o projektu najdete na spletni strani Hcube-project.eu/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.