Zdravih pet barv na dan

Foto: Žurnal24 Obrok naj vsebuje več različnih barv. (Foto: Shutterstock) Foto: Žurnal24 paradižnik Foto: Žurnal24 malina Foto: Žurnal24 zelje Foto: Žurnal24 banana Foto: Žurnal24 cvetača Foto: Žurnal24 brokoli Foto: Žurnal24 pomaranča limona Foto: Žurnal24 korenje Foto: Žurnal24 hruška Foto: Žurnal24 robidnica borovnica
Ker postaja dnevna prehrana preveč enolična, je za normalno delovanje organizma pomembno zaužitje čim več različnih vrst sadja in zelenjave, ki se ločijo na pet osnovnih barv.
Oglej si celoten članek

Večinoma je skoraj vsem znano, da je zelo pomembno, da na dan pojemo pet obrokov sadja in zelenjave. Ker so ti nepredelana hrana, imajo toliko več hranilnih snovi.

V galeriji preberite o petih barvnih skupinah sadja in zelenjave.

Različne barve sadja in zelenjave imajo edinstvene sestavine, ki so nujno potrebne za naše zdravje. Strokovnjaki, ki so preučevali vsebnosti učinkovin v različnih vrstah sadja in zelenjave, so ugotovili, da imata sadje in zelenjava, ki sta enake barve, sorodne učinkovine. Barve so tako razvrstili v pet skupin: rdečo, rumeno in oranžno, zeleno, modro in vijoličasto ter belo.

Uživanje sadja in zelenjave preprečuje bolezni srca in ožilja ter srčne kapi, uravnava krvni pritisk, preprečuje določene vrste raka in varuje oči. V galeriji preberite, katero sadje in zelenjava spadata v katero barvno skupino in kakšen vpliv imata na telo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.