Zdravilo brez stranskih učinkov

Foto: Žurnal24 S smehom se v telo izločajo hormoni sreče. (Foto: Shutterstock)
"Pozitivne lastnosti smeha se odražajo tako na telesnem kot duševnem zdravju," pojasnjuje Simona Krebs, vaditeljica joge smeha.
Oglej si celoten članek
Tečaji joge smeha. Odprtih je že pet klubov joge smeha, ki omogočajo brezplačne delavnice. Poiščite najbližjega in se naučite smejati brez razloga.

Izboljšuje imunski sistem
Smejalna terapija ugodno vpliva na počutje, deluje tudi kot antidepresiv."Nova znanstvena dognanja so potrdila, da smeh krepi naš imunski sistem," pravi Krebsova in dodaja, da zaradi dihanja med smehom v svoje telo zajamemo več kisika, kar ga ohranja zdravo. Smeh med drugim uravnava krvni tlak, je dobra podpora za ljudi, ki dobivajo kemoterapijo, v šolah pa ga uporabljajo za izboljšanje zbranosti. "Znanstveno je dokazano tudi dejstvo, da smejalne vaje otroku omogočijo večjo zbranost pri učenju, takšne metode pa se uporabljajo tudi za umirjanje hiperaktivnih otrok." Sogovornica dodaja še, da se med smehom v naše telo izločajo endorfini oziroma hormoni sreče, zaradi izločanja serotonina pa deluje tudi kot naraven antidepresiv.

S smehom nad prepir

"Smeh pozitivno vpliva tudi na družabne stike. Več ko se bomo smejali, manj se bomo prepirali," trdi Krebsova. "Z rednim smejanjem se v možganih ustvarijo nove nevronske povezave, zaradi katerih na svet gledamo veliko bolj optimistično kot sicer."

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.