Zdravilo proti debelosti? Morda čez deset let!

Foto: Žurnal24 Bodo tablete za zdravljenje debelosti nova rešitev ali zgolj uteha?
Znanstveniki so odkrili tri nove gene, ki so glavni krivci za pojav čezmerne telesne teže. S pomočjo teh genov naj bi v nekaj letih razvili zdravilo za zdravljenje debelosti. Nova rešitev ali zgolj uteha?
Oglej si celoten članek

Pri raziskavi so sodelovali ameriški in islandski znanstveniki, ki so na vzorcu tisoč ljudi, nagnjenih k debelosti, preučevali in spremljali njihovo gensko strukturo in njen vpliv na čezmerno telesno težo. Raziskava je potrdila vpliv genov na povečano tveganje za nastanek debelosti, odkritje pa daje novo upanje, da bi v prihodnosti lahko razvili zdravilo proti bolezni, s katero se spopada vedno več mladih in starih.

Vpliv genov
Do zdaj so znanstveniki odkrili veliko genskih variacij in mutacij, ki so povezane s čezmerno telesno težo in povečujejo apetit. Novi testi, ki bi pokazali občutljivost genov na pojav debelosti, naj bi bili izvedeni v obdobju petih let, zdravilo pa bi lahko naredili čez deset let.

"Če je debelost povezana z delovanjem točno določenih genov, bi bila analiza in odkritje pravih genskih formacij ključna pri odkritju zdravila proti debelosti," je o raziskavi povedal znanstvenik Eric Schadt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.