Zdravniki v njenem očesu našli 27 kontaktnih leč

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Zdravniki so načrtovali operacijo sive mrene. Debelo so pogledali, ko so odkrili pravi vzrok za pacientkine težave.
Oglej si celoten članek

67-letnica iz Velike Britanije je bila prepričana, da je za njene težave kriva siva mrena, zato se je odločila za rutinsko operacijo. Zdravniki so debelo pogledali, ko so v njenem očesu našli kar 27 leč.

Najprej so pod zgornjo veko opazili modro maso. Šlo je za 17 kontaktnih leč, ostalih 10 je oftalmolog odkril med dodatnim pregledom. "Vsi smo bili v šoku. Česa takšnega še nismo videli,“ je povedal eden od zdravnikov, ki je prisostvoval posegu in dodal: "Ta primer je za v knjigo rekordov.“

Pacientka je 35 let uporabljala mesečne kontaktne leče, koliko časa je v očesu imela leče, ki so jih morali kirurško odstraniti, ni znano. 67-letnica je razložila, da mnogokrat leče ni našla, ko jo je poskušala odstraniti iz očesa, zato je bila prepričana, da jo je izgubila.

Če nosite leče, je pomembno, da jih vsak večer odstranite iz oči. V primeru, da imate s tem težave ali  v očesu občutite neprijeten občutek, morate k zdravniku, saj lahko zaradi bakterij pride do vnetja.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.