Magazin > Bizarno
2579 ogledov

Zdravniki v njenem očesu našli 27 kontaktnih leč

kontaktne leče Profimedias
Zdravniki so načrtovali operacijo sive mrene. Debelo so pogledali, ko so odkrili pravi vzrok za pacientkine težave.

67-letnica iz Velike Britanije je bila prepričana, da je za njene težave kriva siva mrena, zato se je odločila za rutinsko operacijo. Zdravniki so debelo pogledali, ko so v njenem očesu našli kar 27 leč.

Najprej so pod zgornjo veko opazili modro maso. Šlo je za 17 kontaktnih leč, ostalih 10 je oftalmolog odkril med dodatnim pregledom. "Vsi smo bili v šoku. Česa takšnega še nismo videli,“ je povedal eden od zdravnikov, ki je prisostvoval posegu in dodal: "Ta primer je za v knjigo rekordov.“

Pacientka je 35 let uporabljala mesečne kontaktne leče, koliko časa je v očesu imela leče, ki so jih morali kirurško odstraniti, ni znano. 67-letnica je razložila, da mnogokrat leče ni našla, ko jo je poskušala odstraniti iz očesa, zato je bila prepričana, da jo je izgubila.

Če nosite leče, je pomembno, da jih vsak večer odstranite iz oči. V primeru, da imate s tem težave ali  v očesu občutite neprijeten občutek, morate k zdravniku, saj lahko zaradi bakterij pride do vnetja.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.