Zeleno, ki te ljubim zeleno

Foto: Žurnal24 Pri karameliziranju sladkorja pazite, da ne zažgete posode!
Recept za špinačo s špinačnimi rezanci je bil objavljen tudi v prilogi Zame, ki je 10. 10. 2008 izšla ob časniku Žurnal24. Dober tek!
Oglej si celoten članek
Potrebujemo:
- 500 g špinačnih rezancev
- 500 g špinače
- 2 čebuli
- česen v prahu
- kari
- 100 g riževe smetane za kuhanje
- 50 g masla
- 1 žlica sladkorja
- zrnata sol

Priprava:
Zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine, dokler ne postanejo al dente. Operemo špinačo in jo sesekljamo. Medtem pripravimo špinačno omako. V ponvi segrejemo maslo in na njem kakšno minuto karameliziramo sladkor. Dodamo sesekljano čebulo, česen v prahu in kari po okusu ter med stalnim mešanjem pražimo dve minuti. V ponev stresemo še špinačo in pražimo naprej. Ko se zmehča, prelijemo z riževo smetano, posolimo in zavremo. Nato na zmernem ognju kuhamo še tri minute.

Kuhane špinačne rezance prelijemo s sladko špinačno omako in solimo po okusu. Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.