Magazin
9 ogledov

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Pri karameliziranju sladkorja pazite, da ne zažgete posode! Žurnal24 main
Recept za špinačo s špinačnimi rezanci je bil objavljen tudi v prilogi Zame, ki je 10. 10. 2008 izšla ob časniku Žurnal24. Dober tek!
Potrebujemo:
- 500 g špinačnih rezancev
- 500 g špinače
- 2 čebuli
- česen v prahu
- kari
- 100 g riževe smetane za kuhanje
- 50 g masla
- 1 žlica sladkorja
- zrnata sol

Priprava:
Zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine, dokler ne postanejo al dente. Operemo špinačo in jo sesekljamo. Medtem pripravimo špinačno omako. V ponvi segrejemo maslo in na njem kakšno minuto karameliziramo sladkor. Dodamo sesekljano čebulo, česen v prahu in kari po okusu ter med stalnim mešanjem pražimo dve minuti. V ponev stresemo še špinačo in pražimo naprej. Ko se zmehča, prelijemo z riževo smetano, posolimo in zavremo. Nato na zmernem ognju kuhamo še tri minute.

Kuhane špinačne rezance prelijemo s sladko špinačno omako in solimo po okusu. Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.