Zenica izdaja spolno usmerjenost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Homo ali hetero? Študija trdi, da zenica izdaja spolno usmerjenost.
Oglej si celoten članek

Znanstvenike univerze Cornell iz New Yorka je zanimalo, ali je možno iz oči razbrati spolno usmerjenost posameznika. Da bi to ugotovili, so 165 moškim in 160 ženskam, starim med 20 in 35 let, v oko vstavili infrardeče leče in jim zavrteli pornofilm. Leče so med gledanjem filma, ki je prikazoval samozadovoljevanje moškega in ženske ter posnetke pokrajin, merile velikost zenic.

Znanstveniki so odkrili, da so se zenice heteroseksualnih moških med gledanem ženske masturbacije povečale. Isto se je zgodilo z zenicami homoseksualnih moških med gledanjem moške masturbacije. Zenice biseksualcev in vseh žensk, se pravi ne glede na spolno usmerjenost, pa so se odzvale v obeh primerih. Pri tem strokovnjaki opozarjajo, da to ne pomeni, da so vse ženske biseksualke. Pri ženskah subjektivna zaznava vzburjenosti očitno ni povezana s telesno, si odziv oči razlagajo strokovnjaki. Človečnjaki so samice večkrat silili v boleč in brutalen spolni odnos, zato so ženske razvile zmožnost, da telesna občutenja ločijo od čustvenih.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.