Magazin
63 ogledov

Zenica izdaja spolno usmerjenost

oči Shutterstock
Homo ali hetero? Študija trdi, da zenica izdaja spolno usmerjenost.

Znanstvenike univerze Cornell iz New Yorka je zanimalo, ali je možno iz oči razbrati spolno usmerjenost posameznika. Da bi to ugotovili, so 165 moškim in 160 ženskam, starim med 20 in 35 let, v oko vstavili infrardeče leče in jim zavrteli pornofilm. Leče so med gledanjem filma, ki je prikazoval samozadovoljevanje moškega in ženske ter posnetke pokrajin, merile velikost zenic.

Znanstveniki so odkrili, da so se zenice heteroseksualnih moških med gledanem ženske masturbacije povečale. Isto se je zgodilo z zenicami homoseksualnih moških med gledanjem moške masturbacije. Zenice biseksualcev in vseh žensk, se pravi ne glede na spolno usmerjenost, pa so se odzvale v obeh primerih. Pri tem strokovnjaki opozarjajo, da to ne pomeni, da so vse ženske biseksualke. Pri ženskah subjektivna zaznava vzburjenosti očitno ni povezana s telesno, si odziv oči razlagajo strokovnjaki. Človečnjaki so samice večkrat silili v boleč in brutalen spolni odnos, zato so ženske razvile zmožnost, da telesna občutenja ločijo od čustvenih.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.