Žensk s hruškasto postavo vse manj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če smo do sedaj povprečno žensko postavo lahko označili za hruškasto, tega kmalu ne bomo več mogli, pravijo britanski raziskovalci.
Oglej si celoten članek

Široki boki, izbočena zadnjica in ozek pas lahko postanejo stvar preteklosti, pravijo britanski raziskovalci. Zadnja raziskava je namreč pokazala, da ima vse več Britank postavo v obliki jabolka, se pravi, da so v pasu širše kot v bokih.

Povprečni obseg pasu pri ženskah naj bi bil 75 centimetrov, medtem ko je povprečni obseg pasu Britank za 5,1 centimetra večji, poroča Daily Mail. S tem se je pri Britankah povečal tudi povprečni koeficient razmerja med boki in pasom, ki znaša 0,83. Glede na zdravstvene standarde pod postavo jabolka spadajo vsi, ki imajo ta koeficient večji od 0,8.

Ožji pas za bolj zdravo telo

Raziskovalci opozarjajo, da širok pas ni le estetska, ampak predvsem zdravstvena težava. Več raziskav je širok pas že povezalo z različnimi boleznimi, med drugim tudi s povečano možnostjo za razvoj raka dojk, bolezni srca, težav z jetri, za pojav diabetesa, pa tudi s težavami z zanositvijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.