Ženske pakirajo, moški vozijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nova javnomnenjska raziskava kaže, da ko pride čas za dolgo pot na dopust, evropski moški preživijo večino časa za volanom, medtem ko ženske opravijo večji del pakiranja, poroča nemška agencija dpa.
Oglej si celoten članek

Anketa, v kateri je institut Peil.nl o počitniških navadah povprašal tri tisoč Evropejcev, je pokazala, da na poti na počitnice za volan sede okoli 64 odstotkov moških, medtem ko si samo 22 odstotkov parov deli vožnjo.

Med vožnjo se prepirajo

Kar 95 odstotkov anketiranih žensk pravi, da so one odgovorne za večji del priprav in pakiranja, medtem ko je 58 odstotkov moških odgovornih za zlaganje prtljage v avto. Iz rezultatov ankete je razvidno, da se med vožnjo kar 40 odstotkov parov prepira o tem, katera pot je prava, 23 odstotkov pa o hitrosti vožnje. Anketa je tudi ugotovila, da več kot tretjina Evropejcev med potjo na počitnice preživi več kot osem ur na dan v avtu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.