Magazin
10 ogledov

Ženske pakirajo, moški vozijo

prtljaga Shutterstock
Nova javnomnenjska raziskava kaže, da ko pride čas za dolgo pot na dopust, evropski moški preživijo večino časa za volanom, medtem ko ženske opravijo večji del pakiranja, poroča nemška agencija dpa.

Anketa, v kateri je institut Peil.nl o počitniških navadah povprašal tri tisoč Evropejcev, je pokazala, da na poti na počitnice za volan sede okoli 64 odstotkov moških, medtem ko si samo 22 odstotkov parov deli vožnjo.

Med vožnjo se prepirajo

Kar 95 odstotkov anketiranih žensk pravi, da so one odgovorne za večji del priprav in pakiranja, medtem ko je 58 odstotkov moških odgovornih za zlaganje prtljage v avto. Iz rezultatov ankete je razvidno, da se med vožnjo kar 40 odstotkov parov prepira o tem, katera pot je prava, 23 odstotkov pa o hitrosti vožnje. Anketa je tudi ugotovila, da več kot tretjina Evropejcev med potjo na počitnice preživi več kot osem ur na dan v avtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.