Ženske razumeje bolje

Foto: Žurnal24 Je zapeljiva, prijateljska ali odbijajoča? (Foto: Shutterstock)
Ženske bolje razumejo neverbalno komunikacijo kot moški, je pokazala raziskava, ki so jo nedavno opravili v Veliki Britaniji.
Oglej si celoten članek

V raziskavi je sodelovalo štiristo moških in žensk, ki so morali opazovati fotografije nasprotnega spola v različnih položajih in z različnimi obraznimi mimikami. Fotografije so morali oceniti kot prijateljske, dobro razpoložene, erotično zainteresirane in odbijajoče. Raziskava je dokazala, da ženske na tem področju prednjačijo, ker veliko bolje razumejo govorico telesa in obrazno mimiko kot moški.

Moški razumejo slabše
Moški del prostovoljcev se je v ocenjevanju fotografij odrezal mnogo slabše kot ženske. Le majhen odstotek moških je na fotografijah, kjer so bile ženske vabljive in zapeljive, to tudi dejansko opazil. Po večini so takšne fotografije označili kot prijazne in vesele. Znake erotične privlačnosti so si skoraj v večini razložili kot prijateljske. Nasprotno pa so ženske takoj vedele, na katerih fotografijah naj bi bili moški zainteresirani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.