Magazin
39 ogledov

Ženske razumeje bolje

Je zapeljiva, prijateljska ali odbijajoča? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ženske bolje razumejo neverbalno komunikacijo kot moški, je pokazala raziskava, ki so jo nedavno opravili v Veliki Britaniji.

V raziskavi je sodelovalo štiristo moških in žensk, ki so morali opazovati fotografije nasprotnega spola v različnih položajih in z različnimi obraznimi mimikami. Fotografije so morali oceniti kot prijateljske, dobro razpoložene, erotično zainteresirane in odbijajoče. Raziskava je dokazala, da ženske na tem področju prednjačijo, ker veliko bolje razumejo govorico telesa in obrazno mimiko kot moški.

Moški razumejo slabše
Moški del prostovoljcev se je v ocenjevanju fotografij odrezal mnogo slabše kot ženske. Le majhen odstotek moških je na fotografijah, kjer so bile ženske vabljive in zapeljive, to tudi dejansko opazil. Po večini so takšne fotografije označili kot prijazne in vesele. Znake erotične privlačnosti so si skoraj v večini razložili kot prijateljske. Nasprotno pa so ženske takoj vedele, na katerih fotografijah naj bi bili moški zainteresirani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.