Ženske so lepše

Foto: Žurnal24 Angelina velja za izjemno lepotico.
Ženske postajajo vse lepše. Moški lepotni geni pa so obstali v kameni dobi.
Oglej si celoten članek

Marcus Jokela z inštituta za psihologijo univerze v Helsinkih pravi, da "vse lepe ženske rojevajo še lepše hčere". To naj bi bil tudi razlog, da je ženska populacija lepša iz roda v rod, moški geni pa naj bi obstali v kameni dobi.

Ali to pomeni,  da se bo koncept lepote, kot ga poznamo danes, kmalu spremenil?
"Čisto mogoče. Tudi koncept višine se je v zadnjem času zelo spremenil. Ljudje so skozi generacije postali vse višji in danes imamo za višino popolnoma drugačna merila kot recimo pred desetimi leti. Tako je lahko pred nami čas, ko bomo povišali tudi lepotne ideale," pravi Jokela.

Lepotni ideali so tako iz generacije v generacijo višji. Za primer lahko vzamemo brezčasno divo Elizabeth Taylor, ki je lomila srca prenekaterih moških v svojem času, in jo primerjajmo z današnjo lepotico Angelino Jolie. Katera je lepša, presodite sami.

Kljub temu pa psihologi menijo, da ženske v resnici postajajo vse lepše zaradi truda, ki ga vlagajo v svoj videz, danes pa imajo za to na voljo tudi veliko več sredstev kot kadarkoli prej. Če pogledamo resnici v oči, imajo tudi moški danes na voljo vse več sredstev, ki bi jih lahko uporabili sebi v prid.

Da bi vsaj delno negirali Jokelo, vzemimo za primerjavo Caryja Granta in Brada Pitta. Tudi moški ste skozi zgodovino postali lepši.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.