Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Ženske so lepše

Angelina velja za izjemno lepotico. Žurnal24 main
Ženske postajajo vse lepše. Moški lepotni geni pa so obstali v kameni dobi.

Marcus Jokela z inštituta za psihologijo univerze v Helsinkih pravi, da "vse lepe ženske rojevajo še lepše hčere". To naj bi bil tudi razlog, da je ženska populacija lepša iz roda v rod, moški geni pa naj bi obstali v kameni dobi.

Ali to pomeni,  da se bo koncept lepote, kot ga poznamo danes, kmalu spremenil?
"Čisto mogoče. Tudi koncept višine se je v zadnjem času zelo spremenil. Ljudje so skozi generacije postali vse višji in danes imamo za višino popolnoma drugačna merila kot recimo pred desetimi leti. Tako je lahko pred nami čas, ko bomo povišali tudi lepotne ideale," pravi Jokela.

Lepotni ideali so tako iz generacije v generacijo višji. Za primer lahko vzamemo brezčasno divo Elizabeth Taylor, ki je lomila srca prenekaterih moških v svojem času, in jo primerjajmo z današnjo lepotico Angelino Jolie. Katera je lepša, presodite sami.

Kljub temu pa psihologi menijo, da ženske v resnici postajajo vse lepše zaradi truda, ki ga vlagajo v svoj videz, danes pa imajo za to na voljo tudi veliko več sredstev kot kadarkoli prej. Če pogledamo resnici v oči, imajo tudi moški danes na voljo vse več sredstev, ki bi jih lahko uporabili sebi v prid.

Da bi vsaj delno negirali Jokelo, vzemimo za primerjavo Caryja Granta in Brada Pitta. Tudi moški ste skozi zgodovino postali lepši.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.