Žensko opravičilo pogostejše

Foto: Žurnal24 par, zakonca, prepir
Če večkrat slišite opravičilo iz ženskih kot pa moških ust, potem imate prav. Ženske se pogosteje opravičujejo kot moški.
Oglej si celoten članek

"Dragi, oprosti," so besede, ki jih bodo ženske pogosteje izrekle kot pa njihove močnejše polovice. Tako kažejo izsledki najnovejše raziskave.

Moški pa se pri tem ne izogibajo opravičevanju, ker mislijo, da bodo z opravičilom videti šibkejši ali ker ne bi želeli sprejeti odgovornosti za svoja dejanja. Če mislijo, da so nekaj naredili narobe, se bodo opravičili tako pogosto kot ženske. Razlika je le v tem, da mislijo, da so naredili manj stvari narobe kot nežnejši spol, pojasnjuje kanadska raziskovalka Karina Schumann.

V vsakdanjem življenju je to videti nekako takole – ker so ženske bolj čustvene, bodo tudi prej občutile, da je nekaj narobe in skušale popraviti, kar se da. Če bodo same krive, bodo kljub ponosu, ki ga enako kot moški, nerade poteptajo, svojo napako priznale prej in pogosteje.

Zagotovo ste se same že večkrat znašle v manjšem ali večjem prepiru z moškimi. Ko se je čustven izbruh pomiril, ko ste nekajkrat globoke vdihnile in se zbrale, je opravičilo kar samo zletelo z ust. Pa zakaj ne bi raje imele mira pri hiši, ste pomislile, in zamahnile z roko. Mame so nas vedno učile, da pametnejši odneha ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.