Magazin
33 ogledov

Žensko opravičilo pogostejše

par, zakonca, prepir Žurnal24 main
Če večkrat slišite opravičilo iz ženskih kot pa moških ust, potem imate prav. Ženske se pogosteje opravičujejo kot moški.

"Dragi, oprosti," so besede, ki jih bodo ženske pogosteje izrekle kot pa njihove močnejše polovice. Tako kažejo izsledki najnovejše raziskave.

Moški pa se pri tem ne izogibajo opravičevanju, ker mislijo, da bodo z opravičilom videti šibkejši ali ker ne bi želeli sprejeti odgovornosti za svoja dejanja. Če mislijo, da so nekaj naredili narobe, se bodo opravičili tako pogosto kot ženske. Razlika je le v tem, da mislijo, da so naredili manj stvari narobe kot nežnejši spol, pojasnjuje kanadska raziskovalka Karina Schumann.

V vsakdanjem življenju je to videti nekako takole – ker so ženske bolj čustvene, bodo tudi prej občutile, da je nekaj narobe in skušale popraviti, kar se da. Če bodo same krive, bodo kljub ponosu, ki ga enako kot moški, nerade poteptajo, svojo napako priznale prej in pogosteje.

Zagotovo ste se same že večkrat znašle v manjšem ali večjem prepiru z moškimi. Ko se je čustven izbruh pomiril, ko ste nekajkrat globoke vdihnile in se zbrale, je opravičilo kar samo zletelo z ust. Pa zakaj ne bi raje imele mira pri hiši, ste pomislile, in zamahnile z roko. Mame so nas vedno učile, da pametnejši odneha ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.