Zgorel del filmske zgodovine

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V soboto je bil v požaru uničen hotel, ki je navdahnil ustvarjalce legendarne filmske uspešnice Umazani ples.
Oglej si celoten članek

V soboto je skupaj s hotelom Brown, ki je bil navdih za hotel Kellerman iz legendarnega filma Umazani ples, zgorel tudi del filmske zgodovine. Večino filma so sicer snemali v Kaliforniji, vendar je bil ravno hotel Brown v mestu Loch Sheldrake tisti, ki je leta 1987 zaznamoval filmsko uspešnico. Glavna junakinja Baby (Jennifer Grey) se je v Johnnyja (Patrick Swayze) zaljubila ravno med počitnicami v omenjenem hotelu. Resnični hotel Brown pa je bil eden ljubših tudi za komika Jerryja Lewisa.

Legendarna stavba je bila zgrajena leta 1944, leta 1997 pa so jo spremenili v stanovanjsko zgradbo. V požaru, ki ga je gasilo več kot 300 gasilcev in je bil eden največjih v zgodovini okrožja Catskill v ameriški zvezni državi New York, na srečo ni bil nihče poškodovan, številni pa so ostali brez strehe nad glavo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:51 18. April 2012.

    Ja, zgorel je hotel, ki je bil nadvih za Kellerman hotel. <br /><br />Tisti hotel, kjer so pa dejansko snemali, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.