Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Zgorel del filmske zgodovine

Umazani ples Žurnal24 main
V soboto je bil v požaru uničen hotel, ki je navdahnil ustvarjalce legendarne filmske uspešnice Umazani ples.

V soboto je skupaj s hotelom Brown, ki je bil navdih za hotel Kellerman iz legendarnega filma Umazani ples, zgorel tudi del filmske zgodovine. Večino filma so sicer snemali v Kaliforniji, vendar je bil ravno hotel Brown v mestu Loch Sheldrake tisti, ki je leta 1987 zaznamoval filmsko uspešnico. Glavna junakinja Baby (Jennifer Grey) se je v Johnnyja (Patrick Swayze) zaljubila ravno med počitnicami v omenjenem hotelu. Resnični hotel Brown pa je bil eden ljubših tudi za komika Jerryja Lewisa.

Legendarna stavba je bila zgrajena leta 1944, leta 1997 pa so jo spremenili v stanovanjsko zgradbo. V požaru, ki ga je gasilo več kot 300 gasilcev in je bil eden največjih v zgodovini okrožja Catskill v ameriški zvezni državi New York, na srečo ni bil nihče poškodovan, številni pa so ostali brez strehe nad glavo.

 

Komentarjev 1
  • seenamojca 10:51 18.april 2012.

    Ja, zgorel je hotel, ki je bil nadvih za Kellerman hotel. Tisti hotel, kjer so pa dejansko snemali, še vedno stoji v Virginiji: Mountain Lake Hotel (www.mountainlakehotel.com). In še vedno redno organizirajo Dirty Dancing vikende :-)