Živahen dom v nekaj korakih

Foto: Žurnal24 Že majhne spremembe bodo vašemu domu dale popolnoma drugačen videz. (Foto: Shutt
Svoj dom lahko brez strogih pravil in le v nekaj korakih preuredite v živahen prostor. Dovolite si nekaj drznih sprememb.
Oglej si celoten članek

Že z majhnimi spremembami lahko svoj dom popolnoma preuredite in si obenem dovolite malce več drznosti, kot sicer narekujejo stroga pravila. Z barvami, oblikami in nekaj kosi pohištva lahko v svoj dom vnesete nekaj živahnosti.

Znebite se velike preproge
Preproga v stanovanju pomaga definirati prostor, različne strani sobe, pohištvo in druge detajle pa povezuje v skladno celoto. Če v vaši sobi kraljuje velika preproga, se je znebite in izberite preprogo pravilne velikosti, saj boste s premajhno prostor pomanjšali, prevelika pa mu bo odvzela osebnost.  

Otroške risbe sodijo v okvir
Vrata vašega hladilnika so polna otroških risbic, a te ne sodijo tja. Izberite najlepše in najbolj zanimive, jih vstavite v okvir in obesite na steno. Risbe bodo zagotovo poživile stene, vaš otrok pa bo gostom ponosno razkazoval svoje umetnine.

Visoka postelja v majhni sobi

Majhni prostori so izziv za oblikovalce pohištva, ki svetujejo, da v majhno spalnico raje postavite visoko posteljo, s katero bo soba "zrasla“. V majhnih spalnicah so bolj priporočljive svetle pastelne barve, s katerimi prostor vizualno povečamo in ga naredimo svetlejšega. Ker pa je spalnica tudi prostor počitka, je še toliko bolj pomembno, da izberemo barvo, ki nas pomirja.

Naj vas vodi domišljija

Pravilo, da bela barva naredi majhen prostor večji, ne drži. Ne oklevajte pri izboru drznejših barv v manjših prostorih, pri tem pa bodite pozorni, da uporabite svetlejše barvne kontraste. Najbolje je, da izberete eno barvo v različnih odtenkih za vse prostore, ki bodo na ta način med seboj bolje povezani, kar še posebno velja za manjša bivalna okolja.

Fotelji namesto sedežne
Kdo pravi, da mora v vaši dnevni sobi kraljevati sedežna garnitura? Namesto te si lahko omislite štiri fotelje in vaša dnevna soba bo zagotovo nekaj posebnega. Izdelate ali kupite lahko še nove prevleke za blazine, ki jih odenite v pomladne odtenke. Na sredini sobe naj bo le majhna mizica, fotografije na stenah pa naj bodo privlačne in živahne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.