Živahno na Ex Pontu

Foto: Žurnal24 Pri predstavi Tito – izbrani diagrami hrepenenja je sodelovala 50-članska mednar
Na različnih prizoriščih po Ljubljani se odvija festival Ex Ponto, ki ponuja nekaj kontroverznih predstav.
Oglej si celoten članek

Na številnih prizoriščih v Ljubljani se odvija mednarodni gledališki festival Ex Ponto, ki ga organizira Kud B-51. Začel se je v Križankah, in sicer z odmevno predstavo Tito – izbrani diagrami hrepenenja. Zaradi nje je pod pritiskom javnosti padel makedonski minister za kulturo Ilirijan Bekiri.

Festival bo po ustaljeni navadi poleg uvodne predstave v rednem programu ponudil še dve premierni koprodukciji – Enkrat v življenju moraš resno prenehati z neumnostmi v režiji Rodriga Garcie ter Življenje v senci bananovca litovskega režiserja Cezarisa Graužinisa. Tu bodo še predstave Katalog heroja, Sclavi – Emigrantova pesem, Vrniti pošiljatelju – Pisma iz šotorov, Črna dežela in Helverjeva noč. Zadnji dan pa bo festival ponudil eno najbolj poznanih pravljic za odrasle, Saint-Exuperyjevega Malega princa, in sicer v krstni uprizoritvi z režiserjem Diegom de Breo.

Ključni izhodišči letošnjega 14. festivala, ki bo trajal do 26. septembra, sta  politika in gledališče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.