Magazin
1 ogledov

Živahno na Ex Pontu

Pri predstavi Tito – izbrani diagrami hrepenenja je sodelovala 50-članska mednar Žurnal24 main
Na različnih prizoriščih po Ljubljani se odvija festival Ex Ponto, ki ponuja nekaj kontroverznih predstav.

Na številnih prizoriščih v Ljubljani se odvija mednarodni gledališki festival Ex Ponto, ki ga organizira Kud B-51. Začel se je v Križankah, in sicer z odmevno predstavo Tito – izbrani diagrami hrepenenja. Zaradi nje je pod pritiskom javnosti padel makedonski minister za kulturo Ilirijan Bekiri.

Festival bo po ustaljeni navadi poleg uvodne predstave v rednem programu ponudil še dve premierni koprodukciji – Enkrat v življenju moraš resno prenehati z neumnostmi v režiji Rodriga Garcie ter Življenje v senci bananovca litovskega režiserja Cezarisa Graužinisa. Tu bodo še predstave Katalog heroja, Sclavi – Emigrantova pesem, Vrniti pošiljatelju – Pisma iz šotorov, Črna dežela in Helverjeva noč. Zadnji dan pa bo festival ponudil eno najbolj poznanih pravljic za odrasle, Saint-Exuperyjevega Malega princa, in sicer v krstni uprizoritvi z režiserjem Diegom de Breo.

Ključni izhodišči letošnjega 14. festivala, ki bo trajal do 26. septembra, sta  politika in gledališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.