Živila, ki se ne pokvarijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Večina živil ima rok uporabe, se pa najdejo tudi taka, pri katerih ni rabite skrbeti, kdaj se jim le-ta izteče.
Oglej si celoten članek

Na prej omenjeni seznam lahko uvrstite naslednja živila: 

1. Med – Med je zahvaljujoč posebnim encimom, ki praktično zavirajo rast bakterij, idealno živilo za dolgotrajno hranjenje. V primeru, da se kristalizira, postavite kozarec medu v toplo vodo in ga nežno mešajte, da se stopi.

2. Beli kis – Zaradi visoke vsebnosti kisline, bo kis ostal nespremenjen, dokler ne porabite zadnje kapljice.

3. Žgane pijače – Pravijo, da žgane pijače z leti le še pridobivajo na žlahtnosti. Hranite jih v hladnem in suhem prostoru.

4. Vanilijev ekstrakt – Pravi, 100-odstotni vanilijev ekstrat lahko uporabite kadarkoli. Zaradi vsebnosti alkohola je ekstrakt vedno svež. 

5. Posušen fižol – Vsebuje veliko proteinov in vlaken in dolg rok uporabe.

6. Riž – Tudi riž ima dolg rok uporabe. Poskrbeti morate le, da ga hranite v tesno zaprti posodi, da se v njem ne zaredijo kakšni nepovabljeni gosti. Edina izjema glede roka uporabe je rjavi riž, ki vsebuje olja, zaradi katerih lahko hitreje postane žarek. 

7. Sol – Sol je živilo, ki nima roka uporabe, v kolikor ni jodirana. Jodirana sol ima rok uporabe okoli pet let.

8. Sladkor – Tako kot sol tudi sladkor nima roka uporabe. V kolikor po določenem času nastanejo grudice, jih preprosto razdrobite.

9. Instant kava – Instant kava prav tako spada med živila, ki so vedno dobra. V nasprotju s sveže mleto kavo namreč ne vsebuje vlage.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.