Magazin > Lepota & telo
541 ogledov

Živila, ki se ne pokvarijo

Domača shramba Profimedias
Večina živil ima rok uporabe, se pa najdejo tudi taka, pri katerih ni rabite skrbeti, kdaj se jim le-ta izteče.

Na prej omenjeni seznam lahko uvrstite naslednja živila: 

1. Med – Med je zahvaljujoč posebnim encimom, ki praktično zavirajo rast bakterij, idealno živilo za dolgotrajno hranjenje. V primeru, da se kristalizira, postavite kozarec medu v toplo vodo in ga nežno mešajte, da se stopi.

2. Beli kis – Zaradi visoke vsebnosti kisline, bo kis ostal nespremenjen, dokler ne porabite zadnje kapljice.

3. Žgane pijače – Pravijo, da žgane pijače z leti le še pridobivajo na žlahtnosti. Hranite jih v hladnem in suhem prostoru.

4. Vanilijev ekstrakt – Pravi, 100-odstotni vanilijev ekstrat lahko uporabite kadarkoli. Zaradi vsebnosti alkohola je ekstrakt vedno svež. 

5. Posušen fižol – Vsebuje veliko proteinov in vlaken in dolg rok uporabe.

6. Riž – Tudi riž ima dolg rok uporabe. Poskrbeti morate le, da ga hranite v tesno zaprti posodi, da se v njem ne zaredijo kakšni nepovabljeni gosti. Edina izjema glede roka uporabe je rjavi riž, ki vsebuje olja, zaradi katerih lahko hitreje postane žarek. 

7. Sol – Sol je živilo, ki nima roka uporabe, v kolikor ni jodirana. Jodirana sol ima rok uporabe okoli pet let.

8. Sladkor – Tako kot sol tudi sladkor nima roka uporabe. V kolikor po določenem času nastanejo grudice, jih preprosto razdrobite.

9. Instant kava – Instant kava prav tako spada med živila, ki so vedno dobra. V nasprotju s sveže mleto kavo namreč ne vsebuje vlage.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.