Zmanjšajte vidnost strij

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čeprav se že nastalih strij z domačimi pripravki ne boste nikoli mogli popolnoma znebiti, pa lahko vsaj omilite njihov videz.
Oglej si celoten članek

Aloe vera

Aloe vera vsebuje pomembne zdravilne sestavine, kot so polisaharidi, antrakinoni in lecitinomi. Te snovi blažijo poškodbe na koži, zato gel aloe vere – izberite takšnega brez dodanih kemičnih snovi – na kritični predel vmasirajte vsak dan.

Krompirjev sok

Narežite krompir ter si ga prislonite na kožo in nekaj minut s krožnimi gibi masirajte. Po končanem tretmaju kožo sperite z mlačno vodo. Krompir spodbuja rast in obnovo kožnih celic.

Sladka mešanica

Zmešajte žlico sladkorja z nekaj kapljicami mandljevega olja in limoninega soka. To mešanico si namažite kakšnih deset minut, preden se odpravite pod prho.

Kakavovo maslo

Če se želite znebiti strij, maslo zjutraj in zvečer vmasirajte na stegna, trebuh in zadnjico.

Oljčno in mandljevo olje

Bogati sta s hranljivimi snovmi in antioksidanti ter pomagata pri številnih kožnih težavah. Po prhanju olje nanesite na kožo in počakajte, da se vpije. Tako boste kožo nahranili z vitamini A, D in E, z uporabo mandljevega pa še z B1, B2 in B6.

Grozdje

Je popolno sredstvo za vlaženje kože. Zmečkanega lahko uporabite kot masko, pustite, da deluje od 20 do 30 minut in izperete z mlačno vodo. Grozdje bo ublažilo videz strij in preprečilo nastajanje novih.

Hladno-vroče

Učinkovite so tudi hladno-vroče prhe, ki jim sledi oljna masaža. Pri tem uporabite oljčno ali mandljevo olje, pomagajo tudi sivkino in kamilično ter olja z dodatkom vitamina E.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.