Znana Slovenka jezna na neodgovorne starše, to se je zgodilo njeni hčerki

Foto: Tjaša Hrovat Steklasa in Mali zakladi obdarujejo
Foto: Tjaša Hrovat Steklasa in Mali zakladi obdarujejo
Tjaša Hrovat Steklasa je odprla temo, ki jezi mnoge starše in zaposlene v vzgojnoizobraževalnih zavodih.
Oglej si celoten članek

"Po noči s tamalo na pediatrični, bi vas pa res vprašala, ali se vam zdi še vedno vredno, da to delate, ker imate takšne službe, takšnega šefa ... Da na koncu en drug otrok nastrada tako, da mora v bolnišnico? A smo res tako sebični?" se je na družbenem omrežju jezila pevka Tjaša Hrovat Steklasa, ponosna mamica enoletne hčerke.

S to izjavo je odprla pomembno temo in opozorila na težavo, ki pesti mnoge starše, vzgojitelje in učitelje. Nekateri starši bolnega otroka iz takšnih ali drugačnih razlogov ne obdržijo doma, ampak jih pripeljejo v šolo ali vrtec, kjer okužijo druge, kar vodi v začaran krog.

Tjaša je po objavi svoje situacije prejela ogromno sporočil, več kot 500, tudi od vzgojiteljic in učiteljic. Ker je bil odziv tako velik, je Tjaša sedaj razložila, da ne govori o starših, ki so otroka, ki je enkrat zakašljal, pripeljali v vrtec, ampak o "posebnem tipu staršev", ki ga je, ko je še delala na šoli, tudi sama spoznala. Ob tem je poudarila, da ni prav, da delodajalci pritiskajo na zaposlene, ki potrebuje bolniški dopust za nego družinskega člana.

"Temu ni konca, delam v vrtcu in imamo največ dela s starši, ki ne 'vedo', ne znajo presoditi, kdaj je otrok za doma, ali pa ne upoštevajo, če rečemo, da otrok tak ni za vrtec. Ignorirajo, ker otroka nimajo kam dati. Nega pripada vsem. Ne zavedajo se, da je to začaran krog, če ja samo en otrok v skupini bolan, bodo kmalu vsi. Zakaj? Zaradi enega, ki je neodgovoren," se glasi eno od sporočil, ki jih je naša pevka prejela.

Nekaj vzgojiteljic je tudi poudarilo, da starši otroka prehitro pripeljejo nazaj v šolo oziroma vrtec. Od zadnje povišane temperature mora miniti 48 ur, kar pa le redki upoštevajo.

"V teh mesecih, ko razsaja več virusov, bi se lahko s kolektivno zavestjo in doslednostjo rešilo veliko nezaželenih bolniških dopustov, neg in otrok, ki pristanejo v bolnici. Ogromno jih je," je še dodala Tjaša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:29 30. November 2022.

    pameten delodajalec ve, da tisti delavec, ki ima bolanega otroka ni edini, ki ima otroka. in se lahko zgodi, da …

  • 17:33 29. November 2022.

    Jap, po eni strani dam prav pevki, ki si lahko privošči bolnega otroka sama negovati in ostati z njim doma …

  • 10:49 29. November 2022.

    Jaz sem izbral skromno življenje ,žena doma otroka rihtala dokler ni zrastel ,jaz delal in nikoli nismo imeli problem z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.