Znana Slovenka: ‘’Svojo ženo najbolj spoštujem, njena sem, a ne njena lastnina’’

Foto: Instagram @katkabogataj
Foto: Instagram @katkabogataj
Iskrena, polna energije in brez dlake na jeziku so karakteristike, ki najbolje opišejo to simpatično Gorenjko, ki življenje vedno zajema s polno žlico. Preberite si kako se sooča z diskriminacijo zaradi svoje spolne usmerjenosti in kdaj z ženo Katjo načrtujeta naraščaj…
Oglej si celoten članek

Želiš tudi ti pokazati svoj talent? Pridruži se nam na Joonglaa Star Šovu in se poteguj za nagrade v vrednosti več kot 15.000 €! Pod vodstvom treh slavnih mentorjev bomo izbrali novega top slovenskega Youtuberja! Hitro se prijavi na joonglaa.si, prijave so odprte do 7.8.

Leto 2020 je marsikomu prekrižalo načrte. Kakšen je bil začetek leta 2020 zate?
Jaz imam najbolj v spominu to, da sem se začela družiti s to skupino bejb, to se pravi Šminkarnica, Teja (Coolmamacita), Manca, Katja, Indira, Nina, Karmen... Zdaj sem ziher katero spustila, a je to ful grdo? To pa omenjam zato, ker je to dejansko bil en ful velik prelomni del mojega življenja, ker sem spoznala skupino čisto ‘’crazy’’ žensk in smo se začele konstantno družit. In na tej točki je šlo moje življenje samo gor. Ne govorim poslovno, ampak dobiš skupino prijateljic, kjer te vsaka nekako drugače sprejema in spodbuja.  Drugače pa sem letos šla na Tajsko. Ne, čakaj... v Mehiko sem šla (smeh). Mešam vse, sploh ne vem, kaj se je zgodilo, ker imam samo to korono v glavi.

V Mehiki si bila z ženo? Kako sta se imeli?
Ja. Zelo fajn, ravno sva še ušle vsemu temu kaosu. Šli sva v februarju in se vrnili v sredini marca in tri dni po tem, ko sva prišli, smo šli Slovenci v karanteno. Bilo nama je pa top, top, top. Nama so dopusti tako: delava, da lahko greva.

 
S Katjo sta hodili tudi na poletne kampe v Ameriko.
Ja, to je tipični ameriški kamp, kot ga vidiš v filmih. Za en mesec ali dva, dajo otroke brez telefonov, staršev v ta kamp in jim ponudijo en kup aktivnosti. Od plezanja, kanujanja, lokostrelstva, nogometa … Kot mentor, kar sva bili s Katjo, si zadolženi za nek šport oziroma aktivnost, v kateri si približno dober in se z njimi učiš. Enkrat na mesec pa greš na ‘'trip'’. V šestih dneh moraš priti iz točke A do točke B. In se moraš znajti sam. Sama sem recimo delala s trinajsletnicami, ki prihajajo iz zelo bogatih družin. Nek procent deklet pa je v kampu na štipendijah, te pa prihajajo iz res revnih območji. V kampu pa je pravilo, da se o denarju sploh ne govori. Načeloma sploh ne veš, kdo je bogat in kdo nima nič. Zelo hitro se sicer vidi, ampak se o tem ne pogovarjamo. Spomnem se, da mi je ena punčka govorila, da je v šoli s hčerko Johnny Deppa in sem bila ‘’na noter’’ vzhičena, na zunaj pa si samo ‘’super, ampak to sploh ni relevantno…’’ (smeh).

Z ženo sta letos praznovali prvo obletnico poroke. Kateri so tvoji najljubši utrinki iz vajine poroke?
Ja, poročili sva se lansko leto maja, natančneje 18. maj. Uf, kar par stvari mi pade na pamet. Eden izmed takih trenutkov, ki mi je še vedno nepojasnjen je, ko sem čakala z gosti, da pride Katja. Že takrat si poln emocij, ampak še ni čas, da se zjokaš (smeh). Pred Katjo je prišla njena najboljša prijateljica iz Italije, in ko sem jo videla, sem se samo zjokala. Še zdaj ne vem, zakaj je bila ona tista, pri kateri mi je ‘’dol padlo’’. Drug tak trenutek je seveda, ko je Katja hodila do oltarja. Zelo me je ganilo tudi, da so na poroko prišle prijateljice iz Amerike. Toliko je teh trenutkov, da sploh ne morem reči ‘’evo ta je najljubši’’. S Katjo sva v poroko vstopili z mentaliteto ‘’briga me’’. Meni je bil fokus, da se imava midve fajn.

So se stvari zelo spremenile, odkar sta poročeni?
Ne. Bolj je stvari spremenila korona, ki je na vse na nek način vplivala drugače. Ampak dejstvo, da sva poročeni, pa ne. Meni je dobro biti poročena, ker kar malo več spoštovanja dobiš. Meni je top reči, ‘’ej to je pa moja žena’’. Ker ko rečeš ‘’to je moja punca’’, so vsi tako: ‘’meh’’, potem, ko pa rečeš žena, so vsi ‘’aaa ti si že kar gospa’’(smeh). Res je, da sva od vseh poslušali veliko očitkov ‘’a tako mladi se bosta poročili’’. Družina naju je vedno sprejemala, ampak mami je bila ‘’pa kam se vama mudi’’. Pri nama je bilo res tako, da sva vedeli, da je čas. Ko sem jo zaročila, sem vedela, da je to to. 

Je vedela, da jo boš zaročila?
Ne, ni vedela. Ampak, če pomisliš, ni nikoli pravi čas, tudi za otroke potencialno ni nikoli čisto pravi čas.

Ko smo že pri otrokih, ali že razmišljata v tej smeri?
Ja, želiva si jih, ampak je seveda dolga pot do tega. Seveda bi šli na umetno oploditev. Katja bi rada bila noseča, jaz bi bila očitno rada ‘’fotr’’ (smeh). Pri tem pa nikoli ne veš, lahko se te prime takoj in si v enem letu na otroku, ali pa se te sedem let ne prime. Pri nama je tako, da sva na nekem razpotju. Katja je pripravljena in bi s postopkom rada začela že danes, jaz bi pa začela s postopkom danes, če bi vedela, da bi otroka dobili čez tri leta. V enem letu ga pa še ne bi imela. Je zelo težko, ker ne veva kdaj bi bil pravi čas, da bi začeli.To je pri nama ena taka tema, pri kateri ne veva kako in kam z njo. Po drugi strani si pa mislim, da je zdaj še priložnost, da živim, da mi je lahko dolgčas, da lahko živim tako življenje. Si pa ne predstavljam življenja brez otrok, samo mogoče res ne še zdaj.

Kaj pa je največja razlika med tabo in Katjo? Zakaj se največkrat skregata?
Obe sva bili vzgojeni v zelo drugačnih okoliščinah. Ona jemlje življenje dosti bolj resno, jaz pa živim za vsak dan, uživam življenje. Ona pa je tak racionalist, ki bi rada imela dovolj našparano, vedno bi rada imela vse pošlihtano… pri tem se včasih zaletiva. Ampak v bistvu je to dobro. Jaz njej nekako dajem igrivost, voljo do življenja, ona pa mene nekako prizemlji. Še ena stvar v kateri sva si čisto različni je ta, da ona obožuje spremembe do te mere, da je včasih, ko pridem domov, kavč na drugi strani sobe, kar je čisto nesmiselno. Jaz pa sprememb ne maram. Včasih samo prestavi kozarce in se meni odpelje (smeh).

Veliko istospolno usmerjenih oziroma pripadnikov LGBTQ+ skupine se še vedno sooča z diskriminacijo in različnimi oblikami nasilja. Kako vidve to doživljata?
Dejansko manj, kot si ljudje verjetno mislijo. Ampak to govorim izključno za naju. Poznam veliko prijateljev, ki so lezbijke ali geji in se na dnevni bazi soočajo s psihičnim, fizičnim in tudi spolnim nasiljem. Midve osebno res ne veliko, razen takšnih in drugačnih pogledov, ko greva po cesti. Mene velikokrat vzamejo za fanta: ‘’Gospod kaj boste pa vi?,’’ in sem samo tako ‘’Ammm jaz sem tudi gospa…’’ (smeh). Potem je pa še Instagram. Tako, kot je lahko zelo pozitiven, je lahko tudi negativen. Dobivava kakšne žaljive komentarje, ampak res moram reči, da imava srečo, da ni hudih žaljivk. Včasih kaj prileti, kar spregledaš. Je pa res, da sva midve, v tem kar sva, ekstremno samozavestni in niti ne dava prilike človeku, da bi naju žalil.

Tudi na svojem Instagramu, ki ima že čez 12 tisoč sledilcev, veliko vlagaš v LGBTQ+ skupnost. Kako si to počneš, gradiš?
V bistvu ne vem (smeh). Meni Instagram sam od sebe raste. Jaz sem definitivno začela gradit na LGBTQ+ skupnosti, tudi zdaj je to moj glavni cilj, ker se mi zdi, da s tem največ dobrega naredim, največ dosežem. Se mi nekako zdi, da je to ena stvar, ki v influencerskih vodah na Instagramu, če lahko tako rečem, manjka. Po eni strani se še vedno ne dojemam dovolj kompetentno, da bi se furala influencerja na LGBTQ+ skupnosti, ker nimam toliko znanja. Vse kar delam, delam iz svojih lastnih izkušenj, govorim iz svojih izkušenj. Po drugi strani pa vidim, da se mladi na mene obračajo z včasih res ekstremno težkimi zgodbami in okoliščinami, tako da imam pol dober občutek, ko nekomu lahko daš ‘’feedback’’ in mu poveš, da je normalno, da se počutiš ujeto, da se iščeš, da če si na tleh greš lahko samo navzgor...Je pa veliko odgovornosti pri tem. In tudi veliko časa. Včasih dobim dolge eseje, ki je lahko od nekoga, ki je depresiven in razmišlja o samomoru, samo zaradi njegove spolne usmerjenosti. In je na tebi, kako boš reagiral, da boš pravilno reagiral. Jaz rada z njimi komuniciram preko glasovne pošte, ker se mi zdi, da je bolj osebno, toplina glasu že naredi nekaj. 

Torej je pomoč drugim tvoj glavni cilj?
To je moj glavni cilj, pa tudi ne... Instagram imam tudi bolj za šalo, da pokažem moj lifestyle. In tudi najin lifestyle s Katjo, ker sva na nek način posebni. Zdaj ko sem šla na morje s prijatelji so mi pisali: ‘’Kaj a tebi pa žena kar pusti, da greš?’’. Jaz nisem lastnina od nobenega. Svojo ženo najbolj spoštujem, njena sem, ljubim izključno njo, ampak jaz nisem njena lastnina. Midve sva prvo individuuma in šele potem lahko funkcionirava skupaj, kot par. Vse je del dogovora. Tudi to rada pokažem, da na primer posesija v razmerju ni okej, pa tudi seveda, da midve nisva vedno krasni in brez težav. Na Instagramu je vedno več tega, da je vse lepo, pa vsi se imamo najrajši. Potem pa pogledaš situacijo za Instagramom in je čisto drugo. Jaz na svojem profilu poskušam pokazati tudi manj rožnato plat, da je Katja včasih tečna, pa da sem jaz včasih tečna (smeh). Ampak to vedno zapeljem na svoj način in obrnem na šalo. Ne vem točno, kaj je moja prioriteta na Instagramu, ker nisem nikoli razmišljala o tem. Zdaj so pa številke začele rasti in se sprašujem, zakaj mi ljudje sploh sledijo (smeh). Sigurno ima vpliv tudi to, s kom se družim, saj tudi od tega dobiš veliko sledilcev.

Skratka, imaš zelo pestro življenje. Kaj pa počneš, ko nujno potrebuješ sprostitev?
Plezam! Ko imam slab dan, ko imam karkoli ‘’na glavi’’, je to ena takih stvari, ki me sprosti. Ko primem steno, je glava prazna. Plezam dve uri in na koncu sploh ne vem kaj se je zgodilo. Pa druženje s prijatelji in vožnja s kolesom ter poslušanje kakšne glasbe ali podcastov. To mi je en tak cenjen čas zase. 

 

Joonglaa star

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 07:11 16. Avgust 2020.

    Bedaki, oglašujete in propagirate manjšinsko obliko obnašanja nekih razvajenih ženskih gejev, lezbijk. Pišite raje kaj pozitivnega o normalnih družinah ne …

  • 14:02 31. Julij 2020.

    Kar se pa otokov tiče , naj nago rit naslonita na ograjo vojašnice in zdržita kolker lahko ! Ne bosta …

  • 12:30 26. Julij 2020.

    a je to reklamni oglas ? za kaj že ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.