Znani na premieri Tanovićevega filma

Foto: Žurnal24 Miki Manojlović, igralec, Boris Ler, igralec, Danis Tanović, režiser Foto: Žurnal24 Branko Đurić - Đuro, ministrica za kulturo Majda Širca Foto: Žurnal24 Miša Molk, Miro Polanko, direktor Kina Vič Foto: Žurnal24 Vesna Milek, novinarka Foto: Žurnal24 Zvezdana Mlakar, igralka in njen soprog Foto: Žurnal24 Polona Zoja Jambrek, novinarka in Miro Polanko, direktor Kina Vič Foto: Mediaspeed.net Sonja Javornik, novinarka Foto: Žurnal24 Hermina Kovačič, novinarka in Boris Ler, igralec Foto: Žurnal24 Tina Tomšič, manekenka in Jan Mlakar, član filmske ekipe v Sloveniji ter sin Zve Foto: Žurnal24 Veronika Žajdela, radijska in tv voditeljica Foto: Žurnal24 Branko Pavlin, predsednik uprave Dnevnika
Včeraj je bil v Kinoklubu Vič premierno predvajan vojni film Cirkus Columbia režiserja Danisa Tanovića, dobitnika oskarja za film Nikogaršnja zemlja. Premiere so se udeležili tudi številni znani obrazi.
Oglej si celoten članek

Film Cirkus Columbia režiserja Danisa Tanovića, dobitnika oskarja za film Nikogaršnja zemlja, so včeraj premierno predvajali v Kinoklubu Vič. Po koncu filma je obiskovalce, med katerimi je bilo tudi kar nekaj znanih Slovencev, pričakala ekipa filma, med katerimi so bili producenta Dunja Klemenc in Čedo Kolar, igralca Boris Ler in Miki Manojlević ter režiser Danis Tanović.

 

Film Cirkus Columbia se ponovno dotika vojne, teme, ki jo režiser pozna do potankosti. Tanović o filmu pravi: "Večina moje filmske kariere je povezana z vojno in njenimi posledicami. Ko sem bil v vojski, sem jo snemal. Potem sem snemal dokumentarce o vojni. Vse izkušnje so se zbrale v mojem prvem celovečernem filmu Na nikogaršnji zemlji. Pred kratkim sem posnel film Triaža, ki se ukvarja s posledicami vojne. Zgodba v filmu Cirkus Columbia se neha, ko se vojna začne. Trije filmi zame predstavljajo nekakšno trilogijo. Pred, vmes in po vojni. Nikogaršnja zemlja se odvija med spopadi, Triaža potem, Cirkus Columbia pa pred tem," je še pojasnil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.