Magazin > VIP
204 ogledov

Znani na premieri Tanovićevega filma

Miki Manojlović, igralec, Boris Ler, igralec, Danis Tanović, režiser
1/11
Žurnal24 main
Včeraj je bil v Kinoklubu Vič premierno predvajan vojni film Cirkus Columbia režiserja Danisa Tanovića, dobitnika oskarja za film Nikogaršnja zemlja. Premiere so se udeležili tudi številni znani obrazi.

Film Cirkus Columbia režiserja Danisa Tanovića, dobitnika oskarja za film Nikogaršnja zemlja, so včeraj premierno predvajali v Kinoklubu Vič. Po koncu filma je obiskovalce, med katerimi je bilo tudi kar nekaj znanih Slovencev, pričakala ekipa filma, med katerimi so bili producenta Dunja Klemenc in Čedo Kolar, igralca Boris Ler in Miki Manojlević ter režiser Danis Tanović.

 

Film Cirkus Columbia se ponovno dotika vojne, teme, ki jo režiser pozna do potankosti. Tanović o filmu pravi: "Večina moje filmske kariere je povezana z vojno in njenimi posledicami. Ko sem bil v vojski, sem jo snemal. Potem sem snemal dokumentarce o vojni. Vse izkušnje so se zbrale v mojem prvem celovečernem filmu Na nikogaršnji zemlji. Pred kratkim sem posnel film Triaža, ki se ukvarja s posledicami vojne. Zgodba v filmu Cirkus Columbia se neha, ko se vojna začne. Trije filmi zame predstavljajo nekakšno trilogijo. Pred, vmes in po vojni. Nikogaršnja zemlja se odvija med spopadi, Triaža potem, Cirkus Columbia pa pred tem," je še pojasnil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.