Znebite se trde kože

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trda, hrapava in izsušena koža na komolcih, kolenih in petah je nadloga, ki vam lahko zagreni skok v lahkotna poletna oblačila.
Oglej si celoten članek

Ne obupajte, saj imate še vedno dovolj časa, da se nadloge rešite. Poroženela koža potrebuje posebno nego, saj se v nasprotnem primeru stanje le poslabša. Priporočljiva je uporaba dobrih kozmetičnih pripravkov, ki kožo navlažijo. Kremo v tankem sloju nanašajte na kritične predele od dva- do trikrat na dan. Umivajte se le z blagimi mili, brez dodanih dišav. Poskrbite za uravnoteženo prehrano bogato z vitamini in minerali. In seveda, pijte veliko vode.

Pripravke, ki bodo v pomoč pri odpravljanju trde kože, pa si  naredite sami:

  • Luščilo: 1 žlico medu, 2 žlici zmletih mandljev in 1/2 žlice limoninega soka zmešajte v gosto maso. Nanesite na komolce, kolena in stopala, dobro zdrgnite in splaknite z mlačno vodo.
  • Sok za mehčanje kože: Soku dveh limon dodajte čajno žličko sode bikarbone in pustite delovati 20 minut, nato sperite. Po tem kožo dobro nahranite z vlažilno kremo.
  • Obloga: Zmešajte 1 žlico medu, 1 žlico olivnega olja in 1/2 žlice sladke smetane v gladko kremo. Nanesite jo na kritične predele, pustite učinkovati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.