Magazin > Lepota & telo
232 ogledov

Znebite se trde kože

ženska, komolci, 130611, shurtterstock Shutterstock
Trda, hrapava in izsušena koža na komolcih, kolenih in petah je nadloga, ki vam lahko zagreni skok v lahkotna poletna oblačila.

Ne obupajte, saj imate še vedno dovolj časa, da se nadloge rešite. Poroženela koža potrebuje posebno nego, saj se v nasprotnem primeru stanje le poslabša. Priporočljiva je uporaba dobrih kozmetičnih pripravkov, ki kožo navlažijo. Kremo v tankem sloju nanašajte na kritične predele od dva- do trikrat na dan. Umivajte se le z blagimi mili, brez dodanih dišav. Poskrbite za uravnoteženo prehrano bogato z vitamini in minerali. In seveda, pijte veliko vode.

Pripravke, ki bodo v pomoč pri odpravljanju trde kože, pa si  naredite sami:

  • Luščilo: 1 žlico medu, 2 žlici zmletih mandljev in 1/2 žlice limoninega soka zmešajte v gosto maso. Nanesite na komolce, kolena in stopala, dobro zdrgnite in splaknite z mlačno vodo.
  • Sok za mehčanje kože: Soku dveh limon dodajte čajno žličko sode bikarbone in pustite delovati 20 minut, nato sperite. Po tem kožo dobro nahranite z vlažilno kremo.
  • Obloga: Zmešajte 1 žlico medu, 1 žlico olivnega olja in 1/2 žlice sladke smetane v gladko kremo. Nanesite jo na kritične predele, pustite učinkovati 15 minut, nato sperite z mlačno vodo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.