Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Skrb za kožo tudi pozimi

Vsak dan poskrbite za celo telo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V hladnejših zimskih mesecih koža potrebuje dodatno nego in zaščito. Z malce spremenjeno vsakodnevno rutino lahko izboljšate stanje kože.

Sprememba temperatur povzroči spremembo tudi pri vsakodnevni skrbi za kožo. Pozimi je koža še posebej suha, saj zaradi nizkih temperatur in centralnega ogrevanja izgublja nujno potrebno vodo. Ne pozabite na nekaj zelo pomembnih vsakodnevnih opravil.

Dan začnite z osvežujočo prho
Vsako jutro, ko se prhate, nekajkrat izmenjajte vročo in mrzlo vodo, a se z mrzlo ne prhajte več kot petnajst sekund. Vse skupaj ponavljajte do dve minuti. Preprosta hidroterapija poživi kožo po celem telesu in spodbuja pretok krvi, vse skupaj pa krepi telo in dobrodejno vpliva na kožo.

Uporabite kakovostne vlažilce
Na izbiro je veliko proizvodov za vlaženje celega telesa – dnevna krema za obraz, vlažilno mleko za telo, gel za prhanje in balzam za ustnice. Dnevna krema naj vsebuje UV-zaščito, geli za prhanje so lahko na oljni osnovi, uporabite kremna mila. Razpokane ustnice so zelo pogosta težava, s katero se soočamo pozimi, zato je vlažilen balzam z vitaminom E za dobro elastičnost še posebej priporočljiv. Ker so največkrat mrazu izpostavljene roke, redno nosite rokavice in uporabljajte vlažilne kreme za roke.

Redno odstranjevanje odmrlih celic
Ker se koža na površini pozimi hitreje suši, je treba redno odstranjevati odmrle celice. Odstranjujte kožo vsaj dvakrat na teden, da bo lažje vpijala dodatno vlago. Nato jo navlažite z ustreznimi vlažilnimi sredstvi. Če koža izgubi preveč vode, se lahko hitreje stara, na njej so vidne drobne črte, lahko pa je tudi zabuhla in temnejše barve.

Tudi pozimi si privoščite limonado. (Foto:
Shutterstock)

Voda je nujno potrebna
Tudi pozimi, ne le v poletnih mesecih, je treba piti zadostne količine vode. Toplota za štirimi stenami in zunanji mraz telesu hitro odvzameta vlažnost. Spijte najmanj osem kozarcev vode na dan, izogibajte pa se pijačam, ki vsebujejo kofein in alkohol.

Zdravilna vroča voda z limono
Staro kitajsko zeliščno zdravilo je odlična metoda za okrepitev telesa. Celoten organizem bo očistilo strupov, med drugim tudi jetra in žolč. Kri se bo hitreje čistila in se tako znebila strupov, ki povzročajo slabo kožo.

Zdrava prehrana
Primerna prehrana vas bo prenovila in poživila tudi v zimskih mesecih. Ker ima voda zelo pomembno vlogo, je priporočljivo jesti veliko sadja in zelenjave, saj je telesu prineseta veliko. Jegličev sirup in olivno olje pripomoreta k mehkejši koži.

Dovolj spanja
K lepi in napeti koži veliko pripomore tudi dovolj spanca. Če ne spimo dovolj, se zniža raven kisika, celice pa se ne obnavljajo tako hitro. Za idealno počutje in videz je potrebnih vsaj sedem ur neprekinjenega spanca, nekateri pa potrebujejo celo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.