Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Pilingi za sijočo kožo

Za lepo in svileno kožo si omislite jagodno luščilo. (Foto: Shutterstock)
1/6
Žurnal24 main
Odstranjevanje odmrlih kožnih celic z luščili oziroma pilingi je nujno, saj ti odstranijo zgornji sloj kože. Lahko si jih pripravite tudi sami.

Prožna in gladka koža
Če želite, da bo koža vedno prožna in gladka, je potrebna pravilna nega, ki jo lahko dosežete že z uporabo luščil. Naravna kozmetika obsega veliko kozmetičnih preparatov, ki jih lahko naredite sami kar doma. Po uporabi luščil bo vaša koža bolj voljna in gladka. Ko jih nanašate, kožo nežno zdrgnite, ne uporabljajte pa jih na občutljivih delih telesa. Luščila so popolnoma naraven način odstranjevanja povrhnjice, s katerimi boste odstranili vse odmrle celice, hkrati pa bo koža mehkejša, bolj svilnata in prožnejša. Luščilo odpre in očisti pore, izboljša cirkulacijo in s tem tudi učinkovitost vseh preparatov, ki jih boste uporabili za nadaljnjo nego kože.

Pred depilacijo in sončenjem
Luščila uporabljajte pred depilacijo, saj v veliki meri odpravi vraščene dlačice, poleg tega pa kožo pripravi na učinkovitejšo depilacijo.Tudi pred sončenjem vam bo odstranjevanje odmrlih celic dobro delo, saj bo koža ostala dlje časa zagorela. Ko se bo poletje bližalo koncu in se bo koža začela luščiti, pa uporabite piling za odstranitev take kože in ji povrnite sijaj in gladkost.

Navodila za uporabo
Luščilo s krožnimi gibi nežno nanesite na mokro kožo ter ga izperite s toplo vodo. Posebno pozornost namenite bolj grobim predelom: komolcem, kolenom in petam. Uporabite enkrat do dvakrat na teden.

V galeriji vam predstavljamo pet preprostih receptov za izdelavo pilingov za telo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.