Zuckerberg se boji zalezovalca

Foto: Reuters Mark Zuckerberg
Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se boji za svojo varnost, potem ko je prek priljubljene spletne mreže v stik z njim stopil zalezovalec.
Oglej si celoten članek

Mark Zuckerberg, ki je ustanovil priljubljeno spletno omrežje Facebook, je povedal, da ga je moški po imenu Pradeep Manukonda večkrat kontaktiral prek zasebnih sporočil in ga celo nameraval obiskati v prostorih podjetja v kalifornijskem mestu Palo Alto.

"Manukonda je poskušal slediti, nadzirati in kontaktirati gospoda Zuckerberga, pri tem pa z izrazi ogrozil njenovo osebno varnost," je zapisano v pritožbi. Policisti so omenjenega moškega obiskali na domu 24. januarja in mu dali ustno opozorilo. Med drugim je namreč Zuckerberga prosil tudi za denarno pomoč zanj in njegovo družino.

Kljub posredovanju policije pa je 31-letnik Zuckerberga še vedno nadlegoval, tokrat z navadnimi pismi in rožami. "Prosim, pomagaj mi, nato pa sem pripravljen zate umreti. Prosim, razumi mojo bolečino," naj bi napisal v enem od pisem.

Sodnik je zalezovalcu odredil prepoved približevanja na sto metrov, enako pa velja za njegovo sestro in dekle. Zaslišanje bo konec februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.