Magazin > VIP
25 ogledov

Zuckerberg se boji zalezovalca

Mark Zuckerberg Reuters
Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se boji za svojo varnost, potem ko je prek priljubljene spletne mreže v stik z njim stopil zalezovalec.

Mark Zuckerberg, ki je ustanovil priljubljeno spletno omrežje Facebook, je povedal, da ga je moški po imenu Pradeep Manukonda večkrat kontaktiral prek zasebnih sporočil in ga celo nameraval obiskati v prostorih podjetja v kalifornijskem mestu Palo Alto.

"Manukonda je poskušal slediti, nadzirati in kontaktirati gospoda Zuckerberga, pri tem pa z izrazi ogrozil njenovo osebno varnost," je zapisano v pritožbi. Policisti so omenjenega moškega obiskali na domu 24. januarja in mu dali ustno opozorilo. Med drugim je namreč Zuckerberga prosil tudi za denarno pomoč zanj in njegovo družino.

Kljub posredovanju policije pa je 31-letnik Zuckerberga še vedno nadlegoval, tokrat z navadnimi pismi in rožami. "Prosim, pomagaj mi, nato pa sem pripravljen zate umreti. Prosim, razumi mojo bolečino," naj bi napisal v enem od pisem.

Sodnik je zalezovalcu odredil prepoved približevanja na sto metrov, enako pa velja za njegovo sestro in dekle. Zaslišanje bo konec februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.