Zuckerberg si je izplačal en dolar plače

Foto: EPA
Foto: EPA
Soustanovitelj družabnega omrežja Facebook Mark Zuckerberg si je lani izplačal plačo v višini natanko enega dolarja.
Oglej si celoten članek

S tem sledi trendom med ameriško tehnološko elito – plačo po en dolar na leto so si na primer izplačevali Applov Steve Jobs ter ustanovitelja Googla Sergey Brin in Larry Page. Skupaj je 29-letnik lani od Appla sicer prejel okoli 650.000 dolarjev, a kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so večino tega zneska predstavljali potni stroški in varovanje.

Uradno je tako Zuckerbergova celoletna plača znašala približno pol manj kot urna postavka delavca, ki v obratu tajvanskega Foxconna za tekočim trakom sestavlja Applove naprave.

Zuckerberg sicer ne bo obubožal – samo lani je z uveljavljanjem delniških opcij zaslužil 3,3 milijarde dolarjev, njegovo celotno premoženje pa pri reviji Forbes ocenjujejo na 27 milijard dolarjev.

Drugi vodilni pri Facebooku so lani prejeli precej višje plače. Glavna poslovodja Sheryl Sandberg je zaslužila dobrih 16 milijonov dolarjev, glavni finančnik pa dobrih 10 milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.