Zvezdniki, ki so imeli hude nesreče

Foto: Osebni arhiv darja pristovnik
Zvezdniki, ki so preživeli hude nesreče, ki so njihova življenja za vedno obrnila na glavo.
Oglej si celoten članek

Darja Pristovnik

Članica nekdanje slovenske dekliške skupine Make Up Darja Pustovrh je bila septembra 1998 udeležena v hudi prometni nesreči. Nesreča je bila za njeni prijateljici Majo in Sanelo, članici skupine Make Up, usodna, Darja pa ima od takrat hude bolečine v hrbtenici in je zato dobila status invalida. "Zlom hrbtenice, nog in oslabljen vid še vedno zahtevajo svoj vsakodnevni davek. Ko se je zgodila nesreča, sem bila študentka, polna energije, načrtov in zaleta, potem pa se je vse obrnilo na glavo in na prvo mesto sem morala postaviti svoje telo. Da bi si olajšala fizične bolečine, vrnila prožnost in zgradila notranjo moč, sem preučila vse mogoče pristope, na katere sem naletela. Danes, pri svojih 40. letih, lahko rečem, da se držim tistih najbolj učinkovitih, ki mi omogočajo zadovoljivo funkcioniranje glede na dano izhodiščno stanje. To pa zahteva vsakodnevno delo na sebi, veliko vztrajnosti in potrpežljivosti,“ je za Žurnal24 povedala Darja, ki ji je pri zdravljenju zelo pomagala joga.

Nina Wabra

Nekdanja radijska voditeljica Nina Wabra je leta 2010 na avtocesti pri Celju doživela hudo prometno nesrečo, ki jo je prikovala na invalidski voziček. Nesreča je bila tako huda, da so po radiih že poročali o nesreči s smrtnim izidom. Takrat so se bali, da brez pomoči naprav ne bo mogla sama dihati in da bo morala uporabljati elektirčni invalidski voziček. 39-letnica danes uporablja voziček sama. Nina je kasneje spoznala 12 let mlajšega paraolimpijca Gala Jakičsa, s katerim imata tudi sina Lea.

Foto: Mediaspeed Nina Wabra

Saša Dobraš

Tekmovalka Big Brotherja Saša Dobraš je imela lansko leto maja hudo prometno nesrečo. Voznica je spregledala rdečo luč in se z vso silo zaletela v njen avtomobil. Kot je takrat povedala Saša sprva sploh ni občutila bolečin, nato pa se je začelo bruhanje in bolečine v hrbtenici. Saša je najhujše poškodbe utrpela v nogo, s katero je imela kar nekaj časa težave.

Foto: Žurnal24 main Saša Dobraš

Michael Schumacher

Leta 2013 je prvak v Formuli 1 doživel hudo nesrečo med smučanjem v francoskih Alpah. Vse, kar vemo o njegovi poškodbi je, da naj bi šlo za hude poškodbe glave. Kakšno je njegovo trenutno zdravstveno stanje ne vemo, saj je njegova družina dobro poskrbela, da informacije o tem ne pristanejo v medijih.

Foto: EPA michael schumacher

Tim Curry

Curry je v času, ko je film prišel Tisto na male zaslone, že bil zelo znan hollywoodski obraz. Poznamo ga tudi kot zlobnega uslužbenca newyorškega hotela v filmu Sam doma 2. Dve leti po posnetih Charliejevih angelčkih, ki je izšel leta 2000, je Curry doživel hudo kap, zaradi katere je pristal na invalidskem vozičku.

Foto: Profimedia Tim Curry

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:59 20. November 2017.

    Tim Curry je doživel kap leta 2012. 2007 se je pojavil v Zločinskem umu, kjer nima nikakršnih težav s hojo …

  • 20:11 19. November 2017.

    prometne nesreče te zaznamujejo celo življenje, zdravniki pa dajo samo proti bolečinam, za drugo pa jim ni mar; v CE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.